Q Bar

Project
We were approached by the owners of Q Bar to design the new rooftop.
The design was asked to solve several issue: contain the sound produced by the clientele, create an environment half enclosed, with different views, with places to partially hide.
We thought that the best solution in this case was to use an architectural device that could partially enclose vertically and horizontally the space.It is abstract, almost as a sculpture, a vertical stele 3.5m high. By duplicating this device on the rooftop the space is organized, separated, fragmented. The result is an environment that allows intimacy and stimulate curiosity.

My role: project architect
Project Name: Q Bar rooftop
Location: Beijing, China
Architect: crossboundaries architects, Beijing
Area: 480 sm
Design period: April 2009
Construction: May/June 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *